Shiatsu

Shiatsu bekijkt de mens als totaal

 

Wat mij enorm aantrekt in Shiatsu is de totale filosofie. Shiatsu is niet alleen maar een massagevorm. Het is ontzettend veel meer! Met Shiatsu kijk je naar het totaal van de mens. De mens is meer dan alleen maar zijn of haar klacht! Bij Shiatsu wordt gewerkt met de mens als persoon, waarbij ook de invloeden van alledag meegenomen worden.

 

 

Geschiedenis Shiatsu

In het oude China werd een arts niet betaald om mensen beter te maken, maar om mensen gezond te houden. Zodra iemand ziek werd, kreeg hij de behandelingen van de arts gratis. De gezondheidszorg was dus voornameljk preventief!

 

De naam Shiatsu is in Japan ontstaan. De Japanners hebben veel dingen uit de Chinese cultuur overgenomen en verder ontwikkeld. Zij hebben ook anma en accupunctuur overgenomen. Hieruit is Shiatsu massage therapie ontstaan die gebaseerd is op de oude Chinese cultuur zoals die ook in accupunctuur gebruikt wordt. 

 

Vingerdruk

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. Shiatsu is een bewezen drukpuntmassage om stagnatie van energie op te heffen. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog knie of voet. Door Shiatsu massage therapie wordt de energiestroom in de energetische kanalen, de meridianen, in het lichaam beïnvloedt. Deze energiestroom wordt qi - energie genoemd.

 

Qi - energie! 

Qi - energie is onzichtbaar maar de werking van qi - energie kan in het lichaam worden waargenomen. Qi - energie zorgt ervoor dat een wond uit zichzelf geneest. Traditioneel wordt in het Oosten alles gezien als een vorm van energie. Qi - energie is een oersubstantie, de levenskracht. Als de qi-energie stroom geblokkeerd is kan het lichaam ziek worden.

 

> Ga hier naar de verschillende Shiatsu behandelingen

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum