Shiatsu

Shiatsu bekijkt de mens als totaal

 

Wat mij enorm aantrekt in Shiatsu is de totale filosofie. Shiatsu is niet alleen maar een massagevorm. Het is zo ontzettend veel meer! Met Shiatsu kijk je naar het totaal van de mens. De mens is meer dan alleen maar zijn of haar klacht! Bij Shiatsu wordt gewerkt met de mens als persoon, waarbij ook de invloeden van alledag meegenomen worden.

 

 

Geschiedenis Shiatsu

In het oude China werd een arts niet betaald om mensen beter te maken, maar om mensen gezond te houden. Zodra iemand ziek werd, kreeg hij de behandelingen van de arts gratis. De gezondheidszorg was dus voornameljk preventief. 

 

De naam Shiatsu is in Japan ontstaan. De Japanners hebben veel dingen uit de Chinese cultuur overgenomen en verder ontwikkeld. Zij hebben ook anma en accupunctuur overgenomen. Hieruit is Shiatsu massage ontstaan die gebaseerd is op de oude Chinese cultuur zoals die ook in accupunctuur gebruikt wordt. 

 

Vingerdruk

Shiatsu betekent letterlijk druk met de vingers. Shiatsu is een bewezen drukpuntmassage om stagnatie van energie op te heffen. De druk wordt meestal met de duim gegeven, maar kan ook met de handpalm, elleboog knie of voet worden gegeven. Door de druk gegeven word op het lichaam van de ontvanger, wordt de energiestroom in de energetische kanalen in het lichaam beïnvloedt: de meridianen. Deze energiestroom wordt qi genoemd.

 

Qi = energie! 

Qi is onzichtbaar, maar de werking van qi kan in het lichaam worden waargenomen. Qi zorgt ervoor dat een wond uit zichzelf geneest. Traditioneel wordt in het Oosten alles gezien als een vorm van energie. Qi is een oersubstantie, de levenskracht. Als de qi-stroom geblokkeerd is, kan het lichaam ziek worden.

 

> Ga hier naar de verschillende Shiatsu behandelingen

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum