Over Mylène

Mijn naam is Mylène van Eijk, geboren 1968 in Rotterdam. Diverse werelden en culturen ontdekken het vele reizen buiten en in mijzelf is iets wat mij met de paplepel door mijn familielijnen meegegeven is, en daar ben ik mijn voorouders heel dankbaar voor. Net op de wereld verhuisde ik met mijn ouders en 5 jaar oudere broer Alain naar Maassluis. Daar begon het tij te keren, althans voor mijn vader, hij besloot te stoppen met varen, wat volgens hem zijn passie was. We vertrokken met ons jonge gezin richting de eilanden omdat vader aan wal op de Haringvlietsluizen ging werken. Op 1 april 1971 woonden we in ons eerste huis in het toen nog rustige mooie Ouddorp aan Zee.

 

Opgegroeid met de prachtige Noordzee om de hoek, het strand de weidse natuur en het altijd vrij buiten kunnen zijn en mogen spelen daar ben ik mijn ouders super dankbaar voor. In de vrije natuur voel ik me het meest thuis. Vrolijk blij sociaal avontuurlijk nieuwsgierig anders dan anders hooggevoelig dromerig knuffelkind met groot empatisch vermogen is waar ik als kind en nog steeds bekend om ben.

 

Als ik zelf mijn levensverhaal lees met de kennis wijsheden en vele diverse levenservaringen die ik tot nu heb opgedaan en vooral heb kunnen integreren dan is het niet voor niets dat ik doe wat ik eigenlijk altijd al deed. Dit is gewoon wie ik ben. Vaak zoeken we naar wat we kwijt zijn buiten onszelf, de enige manier om onze volledigheid terug te vinden is in de reis naar binnen.

 

In mijn werk omschrijf ik mij als procesbegeleidster, wat ik baseer op het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Geneeskunde, het sjamanisme en Holistisch leven.

 

In de vroege Lente van 1988, ik was net twintig en droeg heel veel verborgen vragen en onverwerkte stukken in mij. Ik had een super lieve vriend een mooi leven en toch kwam elke keer die vraag. Is dit dan alles? Je kent dat iedje van "doe maar" misschien wel? Muziek~klanken, geluiden, geuren, mooie rijmwoorden daar ben ik altijd al gevoelig voor geweest. Toen er opeens een kans voorbij kwam om voor kost en inwoning plus ticket te gaan werken in een kinderkamp in Amerika ging ik aan! Op reis met mezelf! Ik had het nog nooit gedaan dus ik dacht dat ik het wel kon! ;) en I did it! Voor 3 maanden werkte ik in Camp Lake Forest in de prachtige staat Maine, vlakbij Canada. Daarna ben ik heel low-budget door Amerika gaan reizen. Wat word je daar creatief van! Door de contacten die ik met de American counsellers had kon ik het leven een stukje ervaren van hoe zij leven want zo nu en dan zocht ik iemand op waar ik dan een paar nachten kon logeren. Dit voelde en was zo fijn om niet als een toerist een korte vakantie maar het mogen ervaren als een onderdeel van het een land en leven zijn. Na zes maanden Amerika keerde Myléne terug, maar niet meer als dezelfde Mylène die ik in Nederland had achtergelaten. Ik voelde en ik wist dat ik niet voor lang in Nederland zou blijven. Mijn vriend en ik beëindigde onze lange relatie en er brak voor mij een nieuwe Lente aan.

 

Bijzonder dat niet lang daarna ik mijn jeugdliefde Lucas in Rotterdam tegen het lijf liep. Onze eerst 9 jaar samen hebben we gewerkt op muziek en culturele festivals in Nederland en België en diepe verre reizen gemaakt in Sri Lanka, India, Indonesia Thailand en Borneo. De winters woonden we in Azië en lieten we kleding maken en andere mooie producten die wij verkochten in de Lente en Zomer op muziek en culturele festivals. De energie van het reizen de culturen het contact de verbindingen en samenwerkingen in beweging brengen en doorgeven is waar mijn hart voor klopt en ontwikkeld is in een van mijn natuurtalenten. In die tijd werden wij als new age weggezet, iets dat wat we nu fairtrade noemen. Ook werd er in die tijd een beetje lacherig over gedaan want ja je kon toch maar beter een vaste job hebben? Sparen voor een huis en hoe zit het met je pensioen? Als ik het nu zie voel en ervaar dan waren we in mijn beleving onze tijd vooruit door gewoon ons hart en passie te volgen. Als ik iets geleerd heb dan is de buitenwereld die er altijd wel weer iets van vindt, maar het is je eigen hart dat klopt en de weg weet.

 

In Azie liet ik me altijd graag masseren. En als het op mijn pad kwam volgde ik yoga, ademtechnieken en meditatielessen. Mijn interesse in de verdieping verbinding en beweging in het menselijk lichaam kwam als een natuurlijke stroom op mijn reizende pad. De kracht van tien dagen lopen, zonder gids door de prachtige magische Himalayas van Nepal, kan ik bij elke voetstap nog voelen. In Borneo, werden Lucas en ik door de chief toegelaten om een week bij de Dayak tribe te verblijven. Door een zware overstroming waren ze een jong meisje verloren. Voordat we naar Borneo vanuit Malaysie vlogen had ik via een collect call van mijn moeder te horen gekregen dat mijn stiefvader overleden en inmiddels begraven was. De pijn, het intense verdriet, de waardering en diep respect voor de dood en het leven heb ik in ceremonie in Borneo met de Dayak Tribe mogen ervaren en delen. Het is een van de meest indrukwekkende ervaringen in mijn leven geweest en ik ben de Dayak Tribe hier eeuwig dankbaar voor. Mijn verjaardag vierde ik ieder jaar in Bali. Voor mijn 27ste verjaardag heb ik onder bezielde begeleiding van Priester Els mijn eerste spirituele reis mogen maken. Na 10 dagen traditioneel vasten met water en witte rijst kwam het voor mij donkere en zwaarste stuk van het ritueel, een hele nacht in stilte, in het donker mediteren. Het was de eerste keer dat ik echt diep naar binnen bij mezelf ging. Het was de adem die houvast gaf en mij door een diep proces heeft geholpen. De volgende dag ontving ik mijn eerste traditionele Balinese waterceremonie. De interesse in mijn ontwikkeling groeide vanaf dat moment waardoor het contact met mijn eigen pure essentie steeds groter werd en nog steeds groeiend is. Het mooie van deze ervaring en blessing is dat mijn lieve mooie moeder er toen ook bij was en zij in Bali ook de waterceremonie heeft ervaren. Ik ben dankbaar dat ze mijn bijzondere moeder is.

 

Na 9 jaar reizen tussen het magische Azië en Nederland kwam onze eerste winkel WANDERLAND. Wij settelden ons in Rotterdam Noord, de basis voor Nederland was (weer) gelegd! In Oktober 1998 werden wij de trotse ouders van onze lieve mooie bijzondere dochter May!Samen met May hebben we vele mooie reizen door India Indonesië Thailand Mexico en Guatemala gemaakt. Er kwam een tweede winkel op ons pad, in de kelder van Pluto op de binnenweg in Rotterdam. En nog meerdere kansen volgden er kwam een andere woning... en daar kwam "doe maar" weer voorbij...is dit dan alles? We besloten te stoppen met de winkels om een ander pad in te slaan. Onze lieve mooie bijzondere zoon Rosseau werd geboren, ook in Oktober. En toen toen May 6 jaar was en Rosseau anderhalf hebben we ons uit Nederland geschreven en zijn we vertrokken naar Australie en New Zealand. Aan de andere kant van de wereld zonder familie en of vrienden begonnen we opnieuw aan een prachtig hoofdtuk van ons leven. We werkten voor kost en inwoning op organische boederijen, kochten busjes in knapten deze op en verkochten deze weer door aan backpackers. We hebben zelfs op de markt in Mullumbimbi in Australië gestaan met een omgebouwde hometrainer waar kinderen super leuke kunst mee konden maken. En nog zoveel meer, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Wie weet ga ik dat nog wel doen voor mijn kinderen en de volgende generaties. Om te blijven herinneren dat een licht waardevol bewust simpel leven in verbinding met onszelf elkaar de bevolking haar culturen en onze prachtige moeder Aarde doorleeft in onze hartslag en energie en dat de klok en buitenwereld niet de weg van ons eigen pure natuur zijn.

 

In Down Under, Australie kwam ik in contact met Moana, zij wijdde mij in in de Traditionele Shiatsu therapie, sjamanisme en soeffie. Alles begon in en met mij te stromen. Dit was wat ik met elke cel niet alleen kon voelen als ook begrijpen wat het belang is van energie! De energie en ervaringen van Nieuw Zeeland en Australie hebben mij nog meer doen inzien en geleerd  hoe belangrijk het is om voor de gehele mens te zorgen, zo binnen zo buiten.

 

 

Bijna 40, en ik raakte opnieuw zwanger in Nieuw Zeeland van ons derde kind. Zoals elk kind iets komt vertellen was deze boodschap wel heel zuiver voor ons. Het was tijd om terug te keren naar Nederland. Vol van dankbaarheid en diep respect voor de intens mooie jaren en prachtige ervaringen die wij met ons toen nog twee kinderen daar hebben mogen ervaren keerden wij weer terug naar Nederland. Na de geboorte van onze tweede lieve mooie bijzondere zoon Rangi, die ook in Oktober geboren is werd het pad voor ons heel licht. Het was nu echt tijd om het roer om te gooien en een compleet nieuwe en tegelijkertijd heel vertrouwde weg in te slaan. Met mijn jongste aan de borst en twee kleine kinderen begon ik aan de 3 jarige HBO opleiding tot Shiatsutherapeut. Diep dankbaar voor alles en iedereen die op mijn pad gekomen zijn en voor de mensen die ik op dit mooie pad mag ontmoeten. Het reizen, leven en werken in diverse landen het diepe contact met de bewoners hebben mij een kans gegeven om oude vergeten culturen opnieuw te herleven om deze vanuit de bron door te geven.

 

In mijn serene ruimte "Praktijk de Meridiaan" in Ouderkerk aan de IJssel, naast Rotterdam breng ik alles samen.

 

In en met liefde help ik mee aan het verhogen van het collectief bewustzijn op Aarde. Ik vind het fijn om op een luchtige aardse en speelse manier -soms zware- aspecten te transformeren en wijsheid bij te brengen. Het is mijn doel om mensen en kinderen dichter bij zichzelf en hun bestaansrecht te brengen om authentiek positief en gelukkig in het leven te staan zodat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een geweldloze wereld. Deze begint van binnen bij ons allen unieke zijn en zelf.

 

Ik ben een kei geworden in mijn passie missie en vak om mensen en kinderen te begeleiden en nieuwe deuren te openen vol levensenergie levenskracht plezier respect en liefde.

 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wat ik voor jou daarin betekenen kan om jezelf te herontdekken en jouw leven met jouw unieke kernwaardes een nieuwe richting te geven.

 

Kijk er naar uit je te ont-moeten!

 

Energievolle groet,

Mylène

 

 

 

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Digital Agency Rotterdam