Over Mylène

Mijn naam is Mylène. Ik ben getrouwd met Luc en samen hebben wij drie lieve kinderen. Ik wil me graag verder voorstellen.

 

My roots

Even wist ik het allemaal niet meer zo goed, ik was net 20 jaar geworden. Ik worstelde met zoveel dingen die ik mee had gemaakt in mijn jeugd die niet vlekkeloos is verlopen. Ik had mijn opleiding tot secretaresse bij Schoevers gehaald. En nu? Een vaste baan, met mijn relatie doorgaan? Wat is de zin van mijn bestaan? Een vraag die mij altijd al als klein meisje bezig hield. Toen ik op een avond voor mijn tv zat kwam er een reclame voor Camp America voorbij.  Zij waren op zoek naar mensen die voor een paar maanden wilde gaan werken en reizen in America. Toen ik dit zag begon alles in mij te stromen, het vuur ging aan! En als ik dat signaal voel in mijn lichaam dan volg ik dat, dat heb ik altijd zo gedaan. Een  maand later zat ik in het vliegtuig op weg naar the big apple, New York! Achteraf is dit de beste stap in mijn leven geweest. Een stap die mij op het pad bracht naar mijn pure zelf. Na bijna een week in een hotel in New York waar ik mensen van over de hele wereld leerde kennen en zij allemaal geplaatst werden was het dan uiteindelijk my turn. Ik mocht naar Maine "Camp lake forest". Wouw vlakbij Canade gelegen temidden van de prachtige natuur kwam ik thuis bij mezelf. Wat een voldoening gaf het om met kinderen en kampleiders uit alle delen van de wereld samen te werken. De reislust was geboren. Bij terugkomst verbraken mijn toenmalige partner en ik de relatie en ik ging werken als afdelingssecretaresse. Al snel kwam ik erachter dat dit niets voor mij was, maar ik had inmiddels mijn eigen huisje en dit moest betaald worden. Met tegenzin ging ik naar mijn werk en toen ik een advertentie in de krant zag van het  Teatro Fantastico inmiddels de Parade waar zij mensen in de bediening vroegen trok ik de stoute schoenen aan en werkte ik ineens bij Le Muniche waar regelmatig beroemde Nederlanders aan tafel schoven. Contact met verschillende mensen, daar werd, en word ik blij van. Toen kwam ik Luc tegen. We besloten om na zijn studie voor onszelf te starten. We verkochten op markten, festivals en beurzen. Dit deden wij in de zomer en in de winter reisden we door Azië. Het verkopen gaf mij veel plezier vanwege het contact met mensen. Iets meegeven, vertellen over het land van herkomst en de mensen die het met liefde hadden gemaakt: daar werd ik blij van!

 

Contact met eigen essentie

Ik liet mij altijd al erg graag masseren.Ook yoga kreeg steeds meer mijn interesse. Zo'n zeventwintig jaar geleden volgde ik mijn eerste cursus yoga in Nepal. In India en Bali verdiepte ik mij in diverse workshops. Na een week traditioneel vasten in Bali kreeg ik van een dierbare vriendin mijn eerste reinigingsceremonie. Vanaf dat moment werd de interesse in mijn persoonlijke ontwikkeling sterker. Ook het contact met mijn eigen essentie werd steeds groter.

 

Kennismaking met Shiatsu

Nadat we waren gestopt met onze winkel "Wanderland" zijn we voor 2,5 jaar met onze twee kinderen gaan reizen en wonen in Nieuw Zeeland en Australië. We werkten op biologische boerderijen voor kost en inwoning. Een prachtige periode in ons leven: leven in eenvoud met elkaar en de natuur. Het besef dat je niets nodig hebt. Alleen liefde. Ik kwam daar veel in aanraking met Shiatsu en was erg onder de indruk van wat het voor mij kan betekenen.

 

Passie!

Ik raakte opnieuw zwanger, waarna we besloten terug te keren naar Nederland. Na de geboorte van onze jongste zoon was het gevoel voor mij heel duidelijk om het roer om te gooien en een compleet nieuwe en tegelijkertijd heel vertrouwde weg in te slaan.

 

Nooit uitgeleerd

De beroepsopleiding tot Shiatsu- en TCM-therapeut “traditional chinese medicine” heb ik afgerond aan de Academie voor Chinese Geneeswijzen Qing-Bai/Instituut voor Shiatsu Massage Therapie Shu Ha Ri. De opleiding tot Shiatsu Stoelmasseur volgde ik bij Helder Werk. Mijn certificaat voor de specialisatie Shiatsu en Zwangerschap behaalde ik bij Suzanne Yates van de Zen Shiatsu in Amsterdam. De curses voeding volgens de 5 elementen volgde ik bij Jutta Koehler. Mijn opleiding tot gediplomeerd en als enige in Nederland geacrediteerde opleiding tot  Do-In docent heb ik afgerond aan de Nederlandse school voor Do-In bij Anushka Hofman.

 

Regelmatig volg ik bijscholingen en workshops over mijn vakgebied. Het werkt motiverend om met andere professionals te klankborden over het mooie vak. Een vak waarin je nooit uitgeleerd raakt!

 

Thuiskomen in eigen lichaam

Het mooiste wat je met Shiatsu massage kunt bereiken, is het vertrouwen van mensen om hun eigen oorspronkelijke kracht te hervinden en zo hun welzijn en levenskwaliteit te vergroten. Ikzelf ervaar een Shiatsu behandeling als thuiskomen in mijn eigen lichaam.

 

Ik combineer mijn werkzaamheden als Shiatsu-therapeut in mijn Praktijk in Ouderkerk aan den IJssel. Tevens werk ik als freelance Shiatsu Stoelmasseur en geef trainingen en workshops Do-In yoga in groepsverband en aan particulieren. Op deze website vind je veel informatie, maar ik leg het ook graag persoonlijk aan je uit. Bel me gerust.

Foto's van behandelingen en lessen

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum