Over Mylène

Mijn naam is Mylène. Ik ben getrouwd met Luc en samen hebben wij drie lieve kinderen. Ik wil me graag verder voorstellen.

 

My roots

Ik was net 20 jaar geworden, inmiddels 31 jaar geleden. Ik worstelde met mezelf, zoals wel vaker op die leeftijd. Steeds weer dat stemmetje in mij, waarom voel ik mij zo als ik dit doe? En waarom voel ik mij zo als ik dat doe. Vraagtekens in overvloed. Ik had de opleiding tot secretaresse bij Schoevers afgerond en wat nu? Een vaste baan? Verder met mijn relatie? Wat is eigenlijk de zin van mijn bestaan? Dit was een vraag die mij altijd al vanaf klein meisje bezig hield. Toen ik op een avond in mijn etage in Rotterdam voor de televisie zat kwam er een reclame van Camp America voorbij. Ze waren op zoek naar jongeren die voor een paar maanden wilde gaan werken om daarna te kunnen gaan reizen door America. Toen ik dit zag begon alles in mij te stromen, mijn vuurtje ging aan! Een maand later zat ik in het vliegtuig op weg naar the big apple, New York! Achteraf gezien de beste stap in mijn leven. Een stap die mij op het pad heeft gezet naar mijn pure zelf. Na bijna een week in New York te verblijven kreeg ik te horen dat ik naar Maine "Camp lake forest" mocht. Maine ligt vlak tegen de grens van Canada aan. De natuur was zo overweldigend, ik had nog nooit zoiets moois gezien en gevoeld. Het gaf mij enorme voldoening om met kinderen en kampleiders uit alle delen van de wereld samen te kunnen werken. De nieuwsgierigheid om de wereld en haar diverse culturen te gaan ontdekken was geboren! Bij terugkomst in Nederland verbrak ik mijn relatie en al snel vond ik een job als afdelingssecretaresse. Ik kwam er al gauw achter dat die job mij niet gelukkig maakte. Maar ja ik had mijn eigen huurhuisje en dat moest betaald worden. Met tegenzin ging ik naar mijn werk. Toen ik in de krant een advertentie tegenkwam waarin werdt gezocht naar personeel voor Teatro Fantastico, nu bekend als de Parade, voelde ik die sparkle weer. Ik trok de stoute schoenen aan. Na het sollicitatiegesprek vroegen ze mij of ik niet liever bij het restaurant van de organisator wilde komen werken, wat een kans! Binnen een maand werkte ik voor Le Muniche op de westersingel in Rotterdam. Verschillende mensen ontmoeten daar werd ik blij van! Keuzes maken voor mezelf gaf mij zoveel kracht en positieve energie! Toen kwam ik Luc tegen. Wij kenden elkaar al vanaf de lagere school. Toen al verliefd! Bijzonder hoe dingen kunnen lopen. We besloten om na zijn studie ons hart volledig te volgen en voor onszelf een bedrijfje te starten. We verkochten eerst zonnebrillen en lingerie op markten, festivals en beurzen. Dit deden wij in de zomerperiode en in de wintertijd reisden we 7 maanden lang in Azië. Dit hebben we 7 jaar lang zo gedaan. Toen kwam ons winkeltje "Wanderland" in Rotterdam Noord op ons pad. Na een jaar kwam er nog een ruimte bij in een bestaande winkel op de Nieuwe Binnenweg. Het verkopen en vertellen over de mooie handgemaakte kleding die wij zelf ontwierpen en daar lieten maken en het doorgeven van ervaringen gaf ons zoveel energie!

 

Contact met eigen essentie

Ik liet mij altijd graag masseren. Ook yoga kreeg steeds meer mijn interesse. Mijn eerste Yoga curses volgde ik zo'n 27 jaar geleden in Pokhara, Nepal. In India en Bali verdiepte ik mij verder in Yoga en in diverse massagetechnieken en meditaties. Voordat ik mijn 27ste verjaardag in Bali zou vieren heb ik onder begeleiding van een dierbare vriendin die daar al 40 jaar woont een week lang traditioneel gevast. Toen ik het vasten en het voor mij zwaarste stuk van het ritueel, een hele nacht mediteren had voltooid kreeg ik van mijn dierbare vriendin voor mijn 27ste verjaardag een traditionele Balinese reinigingsceremonie. Een magisch moment! Er viel zoveel onrust van mij af en het voelde alsof er een nieuwe energie in mij ontwaakte. Nu ik dit schrijf kan ik de dankbaarheid van deze energie zo weer voelen. De interesse in mijn persoonlijke ontwikkeling groeide enorm. En het contact met mijn eigen pure essentie werdt vanaf dat moment steeds groter. Op mijn dertigste beviel ik van ons eerste kindje, onze lieve bijzondere dochter May.

 

Kennismaking met Shiatsu

Nadat Luc en ik waren gestopt met onze winkel "Wanderland" zijn we voor 2,5 jaar met onze twee kinderen gaan reizen en wonen in Nieuw Zeeland en Australië. We werkten daar op biologische boerderijen voor kost en inwoning. Een prachtige periode in ons leven: leven in eenvoud met elkaar en de natuur. Het besef dat je niets nodig hebt. Alleen Liefde! Ik kwam daar heel veel in aanraking met Shiatsu massage. In Nieuw Zeeland en Australie leerde ik hoe belangrijk het is om voor de innerlijke mens te zorgen. Iets wat daar heel normaal is en hoog in het vaandel staat. Ik werd zo diep geraakt door de Shiatsu behandelingen die ik daar ontving en tot op de dag van vandaag heeft ook dat mij niet meer los gelaten. Iedere keer weer ben ik diep onder de indruk van wat het voor mij en een ander kan betekenen.

 

Passie!

In Nieuw Zeeland raakte ik opnieuw zwanger, van ons derde kind.  We besloten dat ons prachtige avontuur goed was geweest. Met een rugzak vol levenservaringen keerden wij terug naar Nederland. Na de geboorte van onze jongste zoon was het voor mij heel duidelijk dat het tijd was om het roer om te gooien en een compleet nieuwe en tegelijkertijd heel vertrouwde weg in te slaan.

 

Nooit uitgeleerd

De 4-jarige HBO beroepsopleiding tot Shiatsutherapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde heb ik afgerond aan de Academie Qing-Bai. In het eerste jaar behaalde ik het diploma Shiatsu ontspanningsmasseur. In hetzelfde jaar volgde ik ook een korte opleiding tot Shiatsu Stoelmasseur. Mijn handen jeukte, ik wilde zo snel mogelijk aan de slag, ervaring opdoen! Ik werd aangenomen bij een stoelmassage bedrijf. In 2009 behaalde ik het diploma Shiatsutherapeut! Ik volgde een  specialisatie cursus Shiatsu voor zwangeren bij de Engelse Shiatsu goeroe Susan Yates. De curses voeding volgens de 5 elementen volgde ik bij Jutta Koehler. Mijn opleiding tot gediplomeerd Do-In docent heb ik succesvol afgerond aan de Nederlandse klassieke school voor Do-In bij Anushka Hofman. Curses Mindfulness training heb ik in december 2016 afgerond. Met grote regelmaat en plezier kun je mij vinden op bijscholingen en workshops over mijn vakgebied. Het werkt voor mij enorm motiverend om met andere professionals te klankborden over het mooie vak. Een vak waarin je nooit uitgeleerd raakt!

 

Thuiskomen in eigen lichaam

Het mooiste wat je met Shiatsu massage kunt bereiken, is het vertrouwen van mensen om hun eigen oorspronkelijke kracht te hervinden en zo hun welzijn en levenskwaliteit te vergroten. Ikzelf ervaar een Shiatsu behandeling als thuiskomen in mijn eigen lichaam.

 

Ik combineer mijn werkzaamheden als Shiatsu massage therapeut in mijn eigen yoga studio in Ouderkerk aan den IJssel. En ik werk als freelance Shiatsu Stoelmasseur ik geef trainingen en workshops Do-In yoga in groepsverband en aan particulieren en bedrijven.  Op deze website vind je veel informatie, maar ik leg het ook graag persoonlijk aan je uit. Bel me gerust.

Foto's van behandelingen en lessen

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Webdesign door Internetbureau Antum