Over Mylène

Als kind droomde ik ervan om te kunnen werken waar en wanneer ik dat wilde.

Ik wilde levens veranderen en het voorbeeld zijn voor mijn toekomstige kinderen. Ik wilde mijn hart volgen en "echt" vrij kunnen leven. In mijn 55 jaar hier op Aarde kan ik wel zeggen dat dit met de nodige groei van ups en downs goed is gelukt, ik neem je graag een stukje mee op mijn reis.

 

Mijn naam is Mylène van Eyk geboren in de maand Maart 1968 in Rotterdam Noord! Dochter van Nelly van der Velde en Jaap van Eyk en als zusje van mijn bijna 5 jaar oudere broer Alain kwam ik met veel horten en stoten ter wereld.

Vanaf m'n 3de tot 18de jaar groeide ik op in het mooie Ouddorp aan Zee. Blij, sociaal, avontuurlijk, warm, direct en hooggevoelig met groot empatisch vermogen is waar ik als kind om bekend stond en nog steeds ben. Passie, gevoel en in synchroniciteit zijn met de natuur is als een rode draad in mijn leven. In mijn werk omschrijf ik mij als procesbegeleid-ster, wat ik baseer op het gedachtengoed van klassieke Shiatsu natuurgeneeskunde en Sjamanisme healing, geintegreerd met alle ervaringen en wijsheden die ik tot nu toe in mijn 55 jarige leven heb opgedaan.

 

Het reizen leven en werken in diverse landen en het diepe contact met de bewoners hiervan hebben mij een kans gegeven om oude vergeten culturen opnieuw in mijzelf te herleven en deze vanuit de bron door te geven. 

 

In 1988 ik was net twintig en was de draad kwijt met mijn relatie mezelf en de levensvragen die er altijd al waren. Er kwam een mooie kans voorbij die mijn hart weer deed kloppen en ging met mezelf op reis naar Amerika. Drie maanden werkte ik in een kinderkamp "Camp Lake Forest" in de prachtige staat Maine, vlakbij Canada. Daarna ben ik door Amerika gaan reizen. Na zes maanden Amerika keerde ik terug in Nederland. Ik voelde en ik wist van binnen dat het niet voor lang zou zijn en ook mijn relatie liep al snel stuk. Een nieuwe fase brak aan in mijn leven en ik besloot om alleen nog maar dat te gaan doen waar mijn hart volledig voor klopte.

 

Grappig genoeg ontmoette ik mijn jeugdliefde Lucas weer en van het een kwam het ander of het volgende...Samen zijn we de Zomer na onze ontmoeting en vele jaren daarna op muziek en culturele festivals en markten gaan werken. In de wintertijd werkten wij in Azië aan onze collecties voor de Nederlandse en Belgische markt. Zo goed en eerlijk als mogelijk lieten wij onze collecties maken bij de mensen en communities die wij ontmoeten. We werden als New Age weggezet tegenwoordig noemen we dit Fair trade, en in mijn beleving waren wij onze tijd vooruit.  De combinatie van werken, reizen en leven in Azië en Nederland heeft mij veel in- en uitzichten gegeven, iets waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds verdieping uit krijg. 

 

Ik liet me in Azië altijd graag masseren. Waar het maar kon volgde ik yoga en meditatielessen. Massagetechnieken en de verdieping in het menselijk lichaam kwam als een natuurlijke stroom op mijn pad. Na mijn eerste trekking van 10 dagen door de prachtige Himalayas van Nepal, "Annapurna Basecamp" kwam de allereerste cursus yoga in Pokhara op mijn pad. In Borneo, bij de "Dayak tribe" kwam ik voor het eerst in aanraking met een traditionele dood en leven Ceremonie. precies op het moment dat ik mijn stiefvader verloor en te ver van huis was om op tijd bij mijn familie te zijn. Dit deed pijn maar de pijn in ceremonie met de Dayak Tribe mogen delen is een van de mooist helende rauwe ervaringen geweest in mijn leven. Voor mijn 27ste verjaardag die ik in Bali (ondertussen mijn tweede thuis) vierde, heb ik onder bezielde begeleiding van Priesteres El mijn "bewust" eerste spirituele reis mogen maken. Na 10 dagen traditioneel vasten kwam het voor mij zwaarste stuk van het ritueel, een hele nacht in het donker mediteren. Het was de eerste keer dat ik echt naar binnen keerde.. naar de bron, het was de ademhaling die mij erdoorheen bewoog De volgende dag ontving ik mijn eerste traditionele Balinese water reinigingsceremonie. De interesse in mijn persoonlijke ontwikkeling groeide vanaf dat moment waardoor het contact met mijn eigen pure essentie steeds groter werd. 

 

 

Na negen jaar reizen tussen Azië en Nederland kwam onze winkel "WANDERLAND" op ons pad. Wij settelden ons in Rotterdam Noord, de basis voor Nederland was gelegd! In 1998 werden wij de trotse ouders van onze lieve dochter May. Samen met May hebben we vele mooie reizen door India Indonesië Thailand Mexico en Guatemala gemaakt. Er kwam een tweede winkel, in de kelder van Pluto op de binnenweg in Rotterdam. Tot we besloten te stoppen met de winkels om een ander pad te gaan volgen. Onze eerste zoon Rosseau werd geboren en toen hij net anderhalf jaar oud was zijn wij vertrokken uit Nederland. Zonder te weten wat ons te wachten stond op avontuur in het prachtige Australië en Nieuw Zeeland. Voor kost en inwoning werkten en leefden wij met de bevolking en soms meerdere happy travellers op biologische farms. Een licht simpel bewust liefdevol leven, eenvoudig in verbinding met onszelf met elkaar de bevolking en moeder Aarde.  

 

Aan de "andere kant" van deze wereld kwam Ik voor het eerst in aanraking met Shiatsumassagetherapie. Het gevoel, de ervaring was als volledig thuis komen in mijn lichaam. Nieuw Zeeland en Australie hebben mij ook hierin geleerd hoe belangrijk het is om voor de gehele mens te zorgen. Zo buiten, zo binnen...Die teaching heeft mij nooit meer los gelaten. Iedere keer weer ben ik diep onder de indruk wat een diepe Shiatsumassage hierin kan betekenen.

 

 

In Nieuw Zeeland raakte ik opnieuw zwanger van ons derde kind. Met gemengde gevoelens besloten wij terug te keren naar Nederland. Vol dankbaarheid met diep respect voor de intens mooie tijd die wij met onze kinderen daar hebben mogen ervaren keerden wij na twee en een half jaar weer terug naar Nederland. Na de geboorte van onze tweede lieve zoon werd het pad voor ons heel helder. Het was tijd om het roer om te gooien en een compleet nieuwe en tegelijkertijd heel vertrouwde weg in te slaan. Met mijn jongste aan de borst en twee kleine kinderen begon ik aan de vier jarige klassieke hbo opleiding Shiatsumassage therapeut. Ik ben dankbaar voor alles en iedereen die op mijn pad gekomen zijn en voor de mensen die ik op dit mooie pad mag ontmoeten. 

 

In 2018 is Sjamanisme en kennis van de Maya's op mijn pad gekomen. In mijn serene ruimte "Praktijk de Meridiaan" in Ouderkerk aan de IJssel (Krimpenerwaard) breng ik alles samen in sacred cirkels, workshops en teachings.

 

 

Met onvoorwaardelijke liefde help ik graag mee aan het verhogen van het collectief bewustzijn op Aarde. Ik vind het fijn om op een luchtige aardse en speelse manier -soms zware- aspecten te transformeren en wijsheid bij te brengen. Het is mijn doel om mensen en kinderen dichter bij zichzelf en hun bestaansrecht te brengen om  authentiek positief en gelukkig in het leven te staan zodat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Deze begint van binnen uit bij ons allen unieke zelf.

 

 

Leuk elkaar te ont-moeten,

 

liefs Mylène

 

 

 

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Digital Agency Rotterdam