Over Mylène

Als kind droomde ik ervan om moeder te worden. Mijn hart volgen en "echt" vrij kunnen leven, ik neem je graag een stukje mee op mijn reis.

 

Geboren maart 1968 in Rotterdam, na 8 maanden verhuisde ik met mijn ouders en 5 jaar oudere broer naar Maassluis. Het was 1 april 1971 toen we de brug overgingen om ons in Ouddorp te nestellen.

 

Opgegroeid met de Zee om de hoek de weidse natuur om me heen en het altijd vrij buiten kunnen spelen daar ben ik mijn ouders super dankbaar voor. In de natuur voel ik me het meest thuis. Vrolijk blij sociaal avontuurlijk nieuwsgierig anders dan anders hooggevoelig dromerig knuffelkind met groot empatisch vermogen is waar ik als kind en nog steeds bekend om ben.

 

Als ik mijn levensverhaal zelf lees met de kennis wijsheden en levenservaringen die ik tot nu heb geintegreerd dan is het niet voor niets dat ik doe wat ik eigenlijk altijd al deed. Dit is wie ik ben. Vaak zoeken we naar wat we kwijt zijn buiten onszelf maar de enige manier om onze volledigheid terug te vinden is in de reis naar binnen.

 

In mijn werk omschrijf ik mij als procesbegeleidster, wat ik baseer op het gedachtengoed van de Traditionele Chinese Geneeskunde, Shiatsutherapie sjamanisme met  ervaringen en wijsheden die het Holistisch leven ons elke dag schenkt.

 

In de vroege Lente van 1988, net twintig met heel veel onrust in mij. Is dit alles? Je kent m misschien wel dat liedje van "doe maar". Muziekklanken.. geluiden en woorden daar ben ik altijd al gevoelig voor geweest. Toen er een kans voorbij kwam om voor kost en inwoning plus ticket te gaan werken in een kinderkamp in Amerika ging ik aan! Op reis met mezelf! Ik had het nog nooit gedaan dus ik dacht dat ik het wel kon! ;) En het lukte me! Voor 3 maanden werkte ik in Camp Lake Forest" in de prachtige staat Maine, vlakbij Canada. Daarna ben ik very low-budget door Amerika gaan reizen. Wat word je daar creatief van! Na zes maanden Amerika keerde ik terug in Nederland. Ik voelde en ik wist dat het niet voor lang zou zijn. Mijn vriend en ik beëindigde onze relatie en er brak een nieuwe Lente voor mij aan.

 

Grappig en bijzonder dat ik mijn jeugdliefde Lucas in Rotterdam weer tegen het lijf liep. Onze eerst 9 jaar samen hebben we geleefd, gewerkt en diepe reizen gemaakt in Nederland en Azie. Op muziek en culturele festivals en jaarmarkten verkochten wij onze collecties, die we zo zuiver als mogelijk bij de mensen en communities die wij ontmoeten lieten maken. De energie van het reizen het contact de verbindingen en samenwerkingen in beweging brengen en doorgeven is een van mijn natuurtalenten. In die tijd werden wij als new age weggezet dat wat we nu fairtrade noemen. Ook werd er in die tijd een beetje lacherig over gedaan want ja je kon toch maar beter een vaste job hebben, een degelijk huis en sparen voor je pensioen? Als ik nu zie voel en ervaar dan waren we in mijn beleving onze tijd vooruit door gewoon ons hart en passie te volgen. Dankbaar dat Lucas zich de afgelopen 2 jaren heeft verdiept, ontwikkeld en inmiddels zijn Master NLP in de pocket heeft. Ben heel benieuwd naar onze samenwerking.

 

In Azie liet ik me altijd graag masseren. En als het op mijn pad kwam volgde ik yoga  ademtechnieken en meditatielessen. Mijn interesse in de verdieping verbinding en beweging in het menselijk lichaam kwam als een natuurlijke stroom op mijn reizende pad. De kracht van het tien dagen lopen, zonder gids door de prachtige magische Himalayas van Nepal, kan ik bij elke voetstap nog voelen. In Borneo, werden Lucas en ik door de chief toegelaten om een week bij de Dayak tribe te verblijven. Door een zware overstroming hadden ze een jong meisje verloren. Voordat we naar Borneo vanuit Malaysie vlogen had ik via een collect call van mijn moeder te horen gekregen dat mijn stiefvader overleden en inmiddels begraven was. De pijn, het intense verdriet, de waardering en diep respect voor de dood en het leven heb ik in ceremonie met de Dayak Tribe mogen ervaren en delen, hier ben ik ze eeuwig dankbaar voor. Mijn verjaardag vierde ik vele jaren in Bali. Voor mijn 27ste verjaardag heb ik onder bezielde begeleiding van Priester El mijn eerste spirituele reis mogen maken. Na 10 dagen traditioneel vasten met water en witte rijst kwam het voor mij zwaarste stuk van het ritueel, een hele nacht in stilte, in het donker mediteren. Het was de eerste keer dat ik echt naar binnen keerde. Het was de adem die mij hier doorheen heeft geholpen. De volgende dag ontving ik mijn eerste traditionele Balinese waterceremonie. De interesse in mijn persoonlijke ontwikkeling groeide vanaf dat moment waardoor het contact met mijn eigen pure essentie steeds groter werd. 

 

 

Na 9 jaar reizen tussen Azië en Nederland kwam onze winkel "WANDERLAND" op ons pad. Wij settelden ons in Rotterdam Noord, de basis voor Nederland was (weer) gelegd! In Oktober 1998 werden wij de trotse ouders van onze lieve dochter May! Samen met May hebben we vele mooie reizen door India Indonesië Thailand Mexico en Guatemala gemaakt. Er kwam een tweede winkel op ons pad, in de kelder van Pluto op de binnenweg in Rotterdam. En nog meerdere kansen volgden er kwam een andere woning... en daar kwam "doe maar" weer voorbij...is dit dan alles? We besloten om te stoppen met de winkels om een ander pad in te slaan. Onze lieve zoon Rosseau werdt geboren, ook in Oktober. En toen toen May 6 jaar was en Rosseau anderhalf jaar hebben we ons uit Nederland geschreven en zijn we vertrokken naar Australie en New Zealand. We werkten voor kost en inwoning op organische boederijen, kochten busjes knapte deze op en verkochten deze weer aan backpackers. We hebben zelfs op de markt gestaan met een omgebouwde hometrainer waar kinderen super leuke kunst mee konden maken. En nog zoveel meer, ik zou er een boek over kunnen schrijven. Wie weet ga ik dat nog eens doen, voor mijn kinderen en de volgende generaties. Een licht waardevol bewust simpel leven in verbinding met onszelf met elkaar de bevolking en moeder Aarde.  leeft in onze harten en energie door.

 

In Down Under, Australie kwam ik in contact met Moana, zij wijdde mij in in de Traditionele Shiatsu therapie. Alles begon in en met mij te stromen. Dit was wat ik met elke cel niet alleen kon voelen als ook begrijpen wat het belang is van de energie ook in de mens. De energie en ervaringen van Nieuw Zeeland en Australie hebben mij nog meer doen inzien en geleerd  hoe belangrijk het is om voor de gehele mens te zorgen, zo binnen zo buiten.

 

 

Bijna 40, en ik raakte opnieuw zwanger in Nieuw Zeeland van ons derde kind. Zoals elk kind iets komt vertellen was deze boodschap wel heel zuiver voor ons. Het was tijd om terug te keren naar Nederland. Vol dankbaarheid met diep respect voor de intens mooie tijd die wij met onze kinderen daar hebben mogen ervaren keerden wij na twee en een half jaar weer terug naar Nederland. Na de geboorte van onze tweede lieve zoon Rangi, ook in Oktober geboren  werd het pad voor ons heel helder. Het was echt tijd om het roer om te gooien en een compleet nieuwe en tegelijkertijd heel vertrouwde weg in te slaan. Met mijn jongste aan de borst en twee kleine kinderen begon ik aan de 3 jarige HBO opleiding tot Shiatsutherapeut. Diep dankbaar voor alles en iedereen die op mijn pad gekomen zijn en voor de mensen die ik op dit mooie pad mag ontmoeten. 

et reizen leven en werken in diverse landen en het diepe contact met de bewoners hebben mij een kans gegeven om oude vergeten culturen opnieuw te herleven en deze vanuit de bron door te geven. 

In mijn serene ruimte "Praktijk de Meridiaan" in Ouderkerk aan de IJssel (Krimpenerwaard) breng ik alles samen.

 

 

Met liefde help ik graag mee aan het verhogen van het collectief bewustzijn op Aarde. Ik vind het fijn om op een luchtige aardse en speelse manier -soms zware- aspecten te transformeren en wijsheid bij te brengen. Het is mijn doel om mensen en kinderen dichter bij zichzelf en hun bestaansrecht te brengen om  authentiek positief en gelukkig in het leven te staan zodat we allemaal ons steentje kunnen bijdragen aan een betere wereld. Deze begint van binnen bij ons allen unieke zelf.

 

Dankbaar dat ik met mijn handen sinds 2008 al duizenden mensen heb mogen aanraken en met mijn oren hart hoofd en lijf zoveel verhalen een prachtige plek heb kunnen geven. Ik ben er een kei in geworden om kinderen en (grote) mensen te begeleiden een nieuwe richting te geven vol levenslust levenskracht plezier en lichtheid.

 

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en wat ik voor jou daarin betekenen kan om jezelf te herontdekken en jouw leven met jouw unieke kernwaardes een nieuwe richting te geven.

 

leuk je te ont-moeten!

 

warme groet,

Mylène

 

 

 

  • Stoelmassage
  • Do-In les moeder kind
  • Do-In les
  • Do-In yoga
  • Do-In yoga
  • Ontspanningsmassage
  • Do-In kinderen
  • Do-In kinderen
Copyright © 2014 Praktijk de Meridiaan. Alle rechten voorbehouden. Digital Agency Rotterdam